Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel politika yapıcıların ekonomik büyümeyi desteklemek ve Avrupa'daki borç krizini çözmek için harekete geçeceği spekülasyonu üzerine Asya paraları, Güney Kore wonu ve Malezya ringgiti öncülüğünde değerlendi.

Çin, bankaların sermaye kurallarının sıkılaştırılması planını erteleyerek, kredi fonları için yolu açtı ve Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, büyümeyi canlandırmak için altyapı harcamalarını artıracağını söyledi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi dün borç krizinin kötüleşmesi hâlinde harekete geçmeye hazır olduklarını, Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen ise daha fazla teşvik için alanın olduğunu söyledi.

Risk duyarlılığının ve güvenli varlık arayışının, ABD'nin likidite desteğini artırmayı düşünmeye başlamasıyla gevşediğini belirten RAM Holdings Bhd.'nin başekonomisti Yeah Kim Leng, kısa vadede AMB hamle yaparsa, bunun piyasadaki endişeleri gevşeteceğini ve Asya paralarını destekleyeceğini söyledi.

Güney Kore wonu yüzde 0.7 değer kazanarak 1,171.65 seviyesine çıktı. Malezya ringgiti yüzde 0.4 güçlenerek 3.1673'e, Tayvan doları yüzde 3 primle 29.858'e ve Tayland bahtı da yüzde 0.1 kazançla 31.46 düzeyine yükseldi.