Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomik veriler 2009'dan bu yana en kötü sürprizlerini yaptığına dikkat çeken Citigroup Inc., bu durumun hükümetleri daha fazla teşvik yapmaya iterek, pozitif risk ortamı yaratabileceğini öngördü.

ABD, Euro Bölgesi, Çin ve gelişen piyasalardaki verilerin beklentileri aşma oranlarını takip eden Citigroup Ekonomik Sürpriz Endeksi, tüm bu bölgeler için sıfırın altına geriledi.

Dünya genelinde ciddi hayal kırıklıklarının görüldüğünü ve politika yapıcıların bu durumu ciddiye almak zorunda kalacağını söyleyen Citigroup'un New York'taki G-10 Döviz stratejisi müdürü Steven Englander, yatırımcıların, politika yapıcıların harekete geçmesini beklediklerini ve bunun da doları zayıflatacağını belirtti.

Bloomberg Korrelasyon Ağırlı Endeksleri'ne göre dolar, 10 gelişmiş ülke para birimi arasında bu yıl en iyi performansa sahip. ABD Hazine kağıtlarının getirisi geçtiğimiz hafta rekor düşük seviyelere gerilerken, Standard&Poor's 500 Endeksi de bu yılki kazançlarının neredeyse hepsini sildi.

Çinli yetkililer bugün bankaların sermaye kurallarının sıkılaştırılması planını, yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için ertelediklerini açıkladı. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ise dün politika yapıcıların faizleri rekor düşük seviyeye çekmeyi görüştüklerini ve bölge ekonomisinin daha fazla bozulması hâlinde harekete geçmeye hazır olduklarını söyledi.