Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

NYSE Euronext, Nasdaq OMX Group Inc.'in, sosyal medya devi Facebook Inc.'in ilk halka arzındaki işlemlerindeki hatası için finansal aracılara 40 milyon dolar telafi ödeme planının, rekabete zarar vereceğini savundu.

ABD'nin en büyük ikinci Borsa operatörü Nasdaq, Facebook'un ilk işlemlerinde zarar eden yatırımcılara iskontolu işlem ücretleri sunmasının yanısıra 13.7 milyon dolar da nakit ödeme yapacağını açıkladı. Nasdaq'ın bu hamlesi New York Borsası'nın sahibi tarafından, rekabet ihlali olarak eleştirildi. Nasdaq'ın planını uygulayabilmesi için ABD Sermaye Piyasaları Kurulu SEC'in onayı gerekiyor.

Bunun sektörü Nasdaq'ın hatalı adımlarını sübvanse etmesine eşdeğer bir hamle ve sektör için kötü bir örnek olduğunu söyleyen NYSE Euronext, Nasdaq'ın planının rekabet ihlali olduğunu savundu.

Nasdaq Borsası'nın Facebook'un ilk halka arzının yapıldığı 18 Mayıs'taki gecikme ve emirleri yanlış idare etmesi, yatırımcıları zor durumda bırakarak, Wall Street'e 120 milyon dolara mal oldu. Facebook hisseleri, 16 milyar dolarlık halka arzından bu yana yüzde 29 düştü.