Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların Fed'in büyümeyi desteklemek için daha fazla teşvik önlemi açıklayacağını speküle etmesiyle New York Borsası dün, günü artıda kapadı.

Bank of America Corp., bankaların kredi standartlarındaki sıkılaştırmalarına ilişkin endişeler üzerine Federal Housing Finance Agency'nin, bankalara mortgage geri alımları yapmak zorunda bırakılmalarını önlemek için yardımcı olmayı planladığını söylemesinin ardından yüzde 4.5 değerlendi. Dünyanın en büyük kargo havayolunun operatörü FedEx Corp., ciddi maliyet kesintileri açıklamasının ardından yüzde 2.8 sıçradı. Microsoft Corp., yeni tablet bilgisayar çıkarması üzerine yüzde 2.9 primlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 kazançla 1,357.98 puana çıkarak 4. gününü de artıda kapadı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.8 artışla 12,837.33 puana yükseldi. Amerikan borsalarında dün 6.8 milyar hisse el değiştirdi.

Fed'in başka bir şey yapabilme ihtimalinin olduğunu belirten JP Morgan Funds'ın baş piyasa stratejisti David Kelly, Twist Operasyonu'nun uzatılabileceğini, politika yapıcıların, piyasanın, harekete geçmezlerse çok kötü tepki vermesi konusunda fazla endişeli olduklarını söyledi.

JP Morgan Chase&Co. ve Jefferies Co.'ya göre, Avrupa'daki çalkantıların etkisiyle ABD ekonomisinde görülen yavaşlama Fed' harekete geçirebilir.