Advertisement
HABERLER ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası Fed'in ekonomiyi desteklemek adına daha fazla teşviğe gideceği ve Japonya'nın ithalatının artmasına karşılık Avrupa'nın borç krizinin küresel ekonomiyi kasacağına dair endişe ile petrol son iki günün yükseğinde duruyor.

Petrol vadelileri yüzde 0.3 kadar düştükten sonra pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Petrolün önceki düşüşünde, bir sektör raporuna göre ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta tahminlerin altında gerilediğinin açıklanması da etkili oldu. Rapora göre düşüş 550 bin varil, fakat Enerji Bakanlığı'nın bugün açıklayacağı raporda düşüşün 1.3 milyon varil olacağı tahmin ediliyor. Japon Maliye Bakanlığı'nın bildirimine göre ülkenin petrol ithalatı mayıs ayında bir yıl öncesine göre yüzde 7.1 arttı. Fed, iki günlük toplantısının sonuçlarını bugün açıklayacak.

NYMEX elektronik işlemlerdeki bugün sonlanacak olan temmuz teslimli ham petrolün varili 12 sent kayıpla Sidney saati ile 13.37'de 83.91 dolar oldu. Kontrat dün ise yüzde 0.9 artışla 15 haziran tarihinden beri en yüksek seviye olan 84.03 dolardan kapandı. Daha aktif olan ağustos kontratı ise 9 sent düşüşle 84.26 dolar oldu. En yakın vadeli kontat bu yıl yüzde 15 ekside seyrediyor. 

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki ağustos teslimli brent petrolün varili 1 sent düşüşle 95.75 dolar oldu. En yakın vadeli Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı ise dünkü 11.41 dolardan 11.49 dolara genişledi.