Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Deutsche Bank, Goldman Sachs ve Morgan Stanley bankalarının yetkilendirildiği, 14 Ocak 2041 vadeli tahvilin yeniden ihracında 1 milyar dolarlık kağıt satıldı. İhracat ilişkin tutarın 26 Haziran 2012 tarihinder Hazine hesaplarına gireceği duyuruldu.

Hazine, söz konusu tahvilin yatırımcıya getirisinin %5,75 olarak gerçekleştiğini ve ihracın, bugüne kadar Hazine Müsteşarlığı tarafından dolar piyasasında bu vadede yapılan en düşük maliyetli borçlanma olduğunu kaydetti. Tahvile, 22 ülkeden ihraç tutarının yaklaşık 7 katı talep geldiği ve tahvilin % 37’sinin ABD’deki, % 25’inin İngiltere’deki, % 21’inin Türkiye’deki, %13’ünün diğer Avrupa ülkelerindeki ve %4’ünün diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldığı belirtildi.

Hazine, söz konusu ihraç ile yıl başında 4,5 milyar dolar olarak belirlenen 2012 yılı Eurobond ihraç programına ulaşıldığını da kaydetti.

Yılın kalan bölümünde piyasa koşullarına bağlı olarak Kira Sertifikası ihracı yoluyla dış finansman temini ve geleneksel tahvil ihracı yoluyla ön finansman imkanlarının değerlendirilebileceğine dikkat çekildi.