Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Haber'in anketine katılan ekonomistler, Fed'in bugün Twist Operasyonu'nu 400 milyar doların üzerine çıkaracağını ve Avrupa'daki krizin derinleşmesine karşı koruma satın alacağını öngörüyor.

18 Haziran'daki ankete katılan ekonomistlerin yüzde 58'i Fed'in Twist Operasyonu'nu uzatmasını bekliyor. Twist Operasyonu, faizlerin, kısa vadeli tahvillerin, uzun vadelileriyle değiştirilmesi yoluyla düşürülmesi öngörüyor. Mevcut programın süresi bu ay doluyor.

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin öncülüğündeki politika yapıcılar, Mayıs ayında tarımdışı istihdamın durmaya yaklaşmasının ardından mevcut büyüme oranının, işsizliği aşağı çekmek için yetersiz olduğu kararına varabilir. Aynı zamanda enflasyonun yüzde 2 hedefine yakın seyretmesi ve Yunanistan'daki seçimlerin, euronun dağılması riskini azaltmış olması, Fed yetkililerini şimdilik daha fazla parasal genişlemeye karar vermekten alıkoyabilir.

Twist Operasyonu'nun uzatılmasını, en az dirence işaret ettiğini belirten Deutsche Bank AG'nin ekonomistlerinden Josh Feinman, varolan bir programın süresinin uzatılmasının en kolay seçenek olduğunu ve işleri karıştırmayacağını söyledi.