Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc.'in teknik analizine göre, temel bir teknik seviyenin altında kapanan Dolar Endeksi, yeniden sıçramaya hazırlanıyor.

ABD'nin en çok işlem yaptığı 6 para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi dün 81.93 puanın üzerinde kapanarak, günlük boğa piyasası dönüşüne işaret etti. Endeksin yakın vadedeki direnç seviyesi 82.89 puanda görünüyor.

Citigroup'un baş teknik analisti Tom Fitzpatrick, mevcut trend hareketlerine ve şu anki trendin 1995-1997 arasındaki hareketlerine benzediği düşüncesine göre, Dolar Endeksi'ndeki yükselişin uzun vadeli olmasını beklediklerini söyledi. Fitzpatrick, endeksin 92 puana kadar yükselebileceğini öngördü.

Dolar Endeksi önceki gün yüzde 0.4 artış kaydetmesinin ardından dün yüzde 0.7 düşüşle 81.393'e geriledi. Endeks bu yıl yüzde 1.5 yukarıda seyrediyor.

Dolar Endeksi, Nisan 1995'ten Ağustos 1997'ye kadar 80.05 puandan 101.79 puana yükseldi.

Fed, Avrupa'daki finansal belirsizliklerle karşı karşıya kalan ABD ekonomisi için daha fazla teşvik  uygulayıp uygulamayacağını değerlendiriyor. Dolar Endeksi'nin 92 puana çıkması halinde euronun 1.10 dolar seviyelerinde seyredeceğini öngören Fitzpatrick, "Teknik ve görünümdeki büyük tabloya bakıldığında euro yalnızca önümüzdeki aylarda değil, yıllarda da zayıf kalabilir" dedi.