Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir sayfa açılması konusunda mutabakata varıldı. Başbakan Erdoğan, 20 yıldır Türkiye'ye Fransa'dan Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılmadığına dikkati çekerek, Hollande'ı Türkiye'ye davet etti. Hollande ise bunun kendisi için bir ayrıcalık olacağını söyleyerek davete olumlu baktığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Rio 20 Zirvesi için geldiği Brezilya'da liderlerle ikili görüşmelerde bulunuyor. Birleşmiş Milletler'in evsahipliğinde gerçekleşen ''Sürdürülebilir Kalkınma'' zirvesinin açılış oturumu ve aile fotoğrafı çekiminin ardından Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Hollande ile yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.



-Türkiye-Fransa ilişkilerinde yeni sayfa

Alınan bilgilere göre görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Her iki lider de ikili ilişkilerinde zor bir dönemin ardından yeni bir sayfa açılması gerektiğini vurguladı. Gerek Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin teşviki, gerekse ekonomik ilişkiler başta olmak üzere Fransa-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konularında mutabakat sağlandı.



-Hollande'ye Türkiye daveti

Alınan bilgilere göre her iki lider Suriye konusunda halkın iradesine saygının, demokratik dönüşümün bir an önce sağlanmasının önemine işaret etti. Başbakan Erdoğan, 20 yıldır Türkiye'ye Fransa'dan Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret yapılmadığına dikkati çekerek, Hollande'ı Türkiye'ye davet etti. Hollande ise bunun kendisi için bir ayrıcalık olacağını söyleyerek davete olumlu baktığını ifade etti.