Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borç krizinin Euro Bölgesi'nin büyümesini körelttiği sinyalleri ve İspanya'nın tahvil ihalesine hazırlanmasıyla euro değer kaybetti.

Bugün açıklanacak olan ve Euro Bölgesi'nde hizmet ve imalatın 3 ayın en sert daralmasına işaret etmesi beklenen öncü göstergelerin öncesinde eurp, dolar ve yen karşısında 2 gündür kaydettiği kazançları sonlandırdı. Twist Operasyonu'nu uzatmasının ardından Fed'in gerektiği takdirde harekete geçmeye hazır olduklarını söylemesi, dolardaki kazançları sınırladı.

İspanya'nın borç sorunu devam ettiği sürece, euroda zayıflama beklediğini belirten FX Prime Corp.'un kıdemli yönetici direktörü Marito Ueda, İspanya'nın bu sorunu çözüp çözemeyeceğinin netlik kazanmasının gerektiğini söyledi.

Son 2 günde yüzde 1 değerlenen euro, dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 1.2670 seviyesine düştü. Euro, yen karşısında geçtiğimiz 2 günde kaydettiği yüzde 1.6'lık artışın ardından bugün yüzde 0.2 geriledi ve 100.85 seviyesinden işlem gördü. Dolar/Yen paritesi ise yüzde 0.1 kazançla 79.60 yene çıktı.

İspanya bugün 2014,2015 ve 2017 vadeli tahvil ihalesi gerçekleştirecek.