Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL
İstanbul Boğazı üzerine yapılacak 3. köprü ihalesini Astaldi ile birlikte kazanan IC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen Saint Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.
 
İbrahim Çeçen "3. köprünün ihale süreci devam ediyor, ama biz hazırlığımızı yapıyoruz. İhalenin onandığına dair tebligatın bize 1.5 ay içinde ulaşacağını tahmin ediyoruz. Yapacağımız köprü bugünün teknolojisine ve estetiğine uygun olacak. Yani boğaza yakışır 3. bir gerdanlık olacaktır, biz bu projeyle çok övünüyoruz. 4 şerit gidiş-4 şerit geliş otoyol ve ortasından raylı sistemin geçeceği bir köprü olacak." dedi. Herşeyin takvime göre işlemesi durumunda bu yılın sonunda ya da en geç önümüzdeki ilkbaharda 3. köprünün temelini atmış olacaklarını söyleyen İbrahim Çeçen, "30 ay içerisinde köprüyü bitireceğiz" diye konuştu.
 
"RUSYA'DA OTOYOL PROJEMİZİN KONTRATINI YARIN İMZALAYACAĞIZ"
 
IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen Rusya'da 3 milyar dolarlık bir otoyol projesinin kontratını yarın Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla imzalayacaklarını belirtti. Bu projeyi yine Astaldi ile ortak yaptıklarının altını çizen Çeçen, "Bu proje 11 km'lik bir otoyol. Bunun 8,5 km'si denizin içerisinden geçecek. Bu otoyolun özelliği viyadükler ve 2 asma köprüden oluşmasıdır. Bu işin bedeli 3 milyar dolar ve teslim tarihi de 2015 yılı. Bu proje Türk müteahhitlerinin Rusya'da son yıllarda aldığı en büyük projedir ve bununla birlikte bizim Rusya'daki yatırımlarımız toplamda 4 milyar dolar olmuştur" açıklamasında bulundu.
 
"SAINT PETERSBURG PULKOVO HAVALİMANI'NI 2013 YILINDA TESLİM EDECEĞİZ"
 
İbrahim Çeçen, St.Petersburg'daki yatırımlarının 2 yıl öncesine dayandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar önemli toplantılara ev sahipliği yapan St. Petersburg'un düzgün bir havalimanı yok. Siz de gördünüz çok eski bir havalimanı. Bizim ilk işimiz Petersburg Pulkovo Havalimanı inşaatıdır. Bu 400 bin metrekarelik bir inşaat. Keşif bedeli 1 milyar dolardır. Biz 1,5 yıl evvel başladık. Kaba inşaatı bitti, cephe kaplamaları başladı. Muhtemeldir ki 2013 yılının sonunda biz bu tesisi St.Petersburg'a kazandıracağız. Pulkovo Havalimanı bittiğinde St.Petersburg'da yaşanan hava trafiği sıkıntıları da azalacaktır."