Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Philadephia bölgesi imalat sanayi verisindeki beklenmedik düşüş ve hayalkırıklığı yaratan işsizlik başvuruları ve konut verilerinin ardından değer kaybetti. Bu hareket sonucu, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Bed Bath & Beyond Inc., kar tahmininin analistlerin tahminlerinin altında kalması sonucu yüzde 15'lik keskin bir düşüş gerçekleştirdi. Açık kaynak Linuz işletim sisteminin en büyük satıcısı Red Hat Inc., kesilen fatura sayısının bazı tahminlerin altında kalması ile birlikte yüzde 4.7 geriledi. Hebrew National sosisli sandviçlerinin üreticisi ConAgra Foods Inc., kart tahmininm analistlerin projeksiyonlarının üzerinde çıkmasının desteği ile yüzde 3.2 prim yaptı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 düşerek, New York saati ile 10:15'te 1,350.47 puana geriledi. Dow Jones Endeksi ise 21.61 puan ya da yüzde 0.2'lik kayıpla 12,802.78 puana geriledi. S&P 500 Endeksi'ndeki hisselerin işlem adedi, bu rapor yazıldığı sırada, 30 günlük ortalamasının yüzde 10 altındaydı.

Philadelphia'da PNC Wealth Management şef yatırım yetkilisi James Dunigan, "Bu bir bekle-gör modu" dedi ve "Bu mod her iki yönde de güçlü harekete izin vemiyor. İleriye giden bir hareket görüyoruz. Ancak ekonomi ivme kaybediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Hisse senetleri, Philadelphia Fed imalat sanayi endeksinin Haziran ayında beklenmedik bir düşüş göstererek bir yılın en hızlı gerilemesini yaşamasının ardından değer kaybetti.

ABD merkez bankası Fed dünkü toplantısında 2012 yılı için büyüme tahminini düşürmüş ve işsizliğin düşürülememesi durumunda yeni teşviklere gidilebileceğinin işaretini vermişti.