Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonominin yavaşlama işaretleri gösteriyor olmasına rağmen Amerikan Merkez Bankası Fed'in tahvil alım programına gitmemesinin ardından altın bu yılın en kötü haftalık performansına yöneldi. Gümüş ise aralık ayından beri en kötü hafta için hazırlanıyor.

Spot altının onsu Singapur'da yerel saatle 10.24'te 1,562.75 dolardan işlem görmeden önce yüzde 0.3 kadar düşüşle 1,561.75 dolar oldu, böylece sarı metal bu hafta yüzde 4 değer kaybederken 16 aralık haftasından beri en çok kaybı gösterdi. 24 ham maddenin işlem gördüğü Standard & Poor's GSCI Spot Endeksi'nin dün bu yılın en yüksek seviyesinden yüzde 22 düşüşle ayı piyasasına girmesinin ardından diğer emtia ile birlikte tepetaklak olan külçe altın, 29 şubat tarihinden beri en çok düşüşü göstererek yüzde 2.6 değer kaybetti.  

Philadephia bölgesindeki imalat haziran ayında neredeyse bir yılın en hızlı düşüşünü gösterirken ABD askıdaki konut satışları da mayıs ayında geriledi.FED ise 20 haziran tarihinde kısa vadeli tahviller ile uzun vadeli tahvilleri dğeiştirdiği Twist Operasyonunu 2012'nin sonunda dek uzattığını duyururken tahvil alım programı ile ilgili ise herhangi bir şey açıklamadı.

New York Comex'teki ağustos teslimli altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek 1,564.90 dolar oldu. Altın vadelileri dün hisseler ve emtiadaki düşüşün doları altı majör para birimi karşısında mart ayından beri en çok yukarı taşıması ile geriledi. S&P 500 Endeksi yüzde 2.2 düşüşle bu yılın en büyük ikinci kaybını verdi.