Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ortak euro tahvillerinin çıkarılmasını çözüm seçeneklerinden biri olarak ortaya koyan IMF raporunda, Euro krizinin "kritik bir safhaya" ulaştığı belirtildi. Bankalardaki sıkıntılara dikkat çekilen raporda, dibe vuran yatırımcı güvenini geri kazanmak için Euro Bölgesi ülkelerinin, "güçlü hamle ve kararlılığının" gerekiğine dikkat çekildi.

IMF, sıradışı politika hamlelerine rağmen, Euro Bölgesi'nin birçok kısmındaki  banka ve ülke tahvili piyasalarının ciddi baskı altında olduğunu, bunun da birliğin finansal kapasitesini sorgulattığını yazdı. Fon, finansal ve ekonomik şartların kötülemeyi sürdürdüğünü, yatırımcıların, en çok ihtiyacı olan ülkeleri fonlamaktan kaçındığını ve güvenli limanlara sığınarak, risk primlerini tırmandırdığını söyledi.

Uluslararası Para Fonu, bölgeyi tehlikeye atan güven düşüşünü kontrol altına almak için, Avrupa'nın parasal sisteminin, bankaların daha yakın birliğini ve maliye entegrasyonunu gerektirdiğini belirtti. IMF, para birliğinde güçlü bağlılığın, euroyu koruyacağını vurguladı.

Stoxx Europe 600 Endeksi dün yüzde 0.5 kayıpla 248.4 puandan kapandı. endeks, Yunanistan'ın eurodan çıkacağı endişeleriyle bu yıl 16 Mart'ta kaydettiği zirvesinden yüzde 8.8 aşağıda seyrediyor.