Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de konut ve istihdamdan gelen beklentinin altındaki verilerin etkisiyle Tokyo Borsası geri adım attı. Hisse senetlerindeki kayıplar, yenin, dolar karşısında 5 haftanın en düşüğüne gerilemesinin, ihracatçıların görünümünü desteklemesi üzerine sınırlı oldu.

Satışlarının yüzde 27'sini Amerika'da kaydeden fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 0.8 değer kaybetti. Mitsui&Co., emtiann ayı piyasasına girmesiyle, emtia aracı kuruluşları arasındaki düşüşe öncülük etti. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Moody's'in 15 bankanın notunu indirmesinin ardından yüzde 1.1 geriledi. Olympus Corp., Sony Corp.'un, şirkete yatırım yapacağı haberleriyle yüzde 2.2 primlendi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 8,798.35 puana geriledi. Endeks daha erken saatlerde yüzde 1'e varan düşüş kaydetmişti. Endeks bu hafta yüzde 2.7 yükseldi. Geniş kapsamlı Topix Endeksi ise yüzde 0.4 düşüşle 750.92 puandan işlem gördü.

Dün açıklanan tüm verilerin yavaşlamaya işaret ettiğini ve acil bir teşvik önleminin de beklenemeyeceğini belirten Nissay Asset Management Corp.'un hisse senedi stratejistlerinden Isao Kubo, Japon hisselerinin değer kaybettiğini, ancak yenden ötürü dirençli kaldıklarını söyledi. Kubo, yenin, Japonya'nın kurumsal görünümünün en büyük göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Topix Endeksi, 27 Mart'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden, Avrupa'daki borç krizine karşı alınan önlemlerin yeterli olmayacağıba ilişkin endişeler ve ABD ve Çin'deki yavaşlamanın etkisiyle yüzde 14 düştü.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri, Moody's'in banka notu indiriminin beklenti dahilinde gerçekleşmesiyle bugün  yüzde 0.3 yükseldi.