Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları durgun seyrediyor. Bu hareket, New York Borsası açıldığında, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin dünkü yüzde 2.2'lik bu yılın en hızlı ikinci düşüşünü sürdürmeyebileceğini işaret ediyor.

Morgan Stanley, Moody’s Investors Service'in bankanın kredi notunu kendi tahminlerinden birkaç basamak daha az düşürmesinin etkisi ile, New York'taki ilk işlemlerde yüzde 4.6 değer kazandı. Bank of America Corp. ve JPMorgan Chase & Co., sırasıyla yüzde 1.4 ve yüzde 1.1 yükseldi. Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft Corp., Almanya'daki işlemlerde yüzde 0.4 prim yaptı.

Eylül vadeli S&P 500 endeks kontratı, gün içindeki yüzde 0.5'lik kazancının büyük bölümünü geri verdi ve yüzde 0.1 yükselişle New York saati ile 07:30'da 1,319.8 puana geldi. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi dün, imalat sanayi, konut ve işsizlik başvuruları verilerinin beklenenden kötü çıkmasının etkisi ile hızlı bir düşüş gösterdi. Dow Jones endeks kontratı ise 20 puan ya da yüzde 0.2 yükselerek 12,522 puana çıktı.

Londra'da Hargreaves Lansdown Plc hisse senetleri müdürü Richard Hunter, "Bu, dünkü düşüşlerin ardından gelen küçük çaplı bir rahatlama rallisi" dedi ve "Avrupa'daki durumun karışık olmasından dolayı işlem hacmi muhtemelen baskı altında kalmaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'da, Almanya iş dünyası güven endeksi iki yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi. Münih merkezli İfo enstitüsünün iş dünyasından 7,000 üst düzey yetkiliye dayandırdığı iş dünyası beklenti endeksi, Mayıs ayındaki 106.9 seviyesinden Haziran ayında 105.3 seviyesine indi. Bloomberg News'un anketine katılan 39 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 105.6 seviyesine inmesi bekleniyordu