Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İspanya Dışişleri Bakanlığı, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili, ''Bu kabul edilmez bir kazadır ve Suriye'deki krizin barışçıl çözümüne yardımcı olmamaktadır'' açıklamasını yaptı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, İspanyol Hükümeti'nin, Türk askeri uçağının, uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülmesinden dolayı çok büyük endişe duyduğu ifade edildi.

Gerek Türkiye gerekse kaybolan Türk pilotların aileleri ve arkadaşlarıyla dayanışma içinde olunduğu belirtilen açıklamada, ''Kabul edilemez kazanın ne Suriye'deki krizin barışçıl çözümüne ne bölgedeki istikrara ne de uluslararası güvenliğe yardımcı olduğu'' kaydedildi.

Açıklamada, ''İspanyol hükümeti, Suriye'nin bu tolerans gösterilemez tavrının sonuçlarını üstlenmesi için uluslararası toplumun sunduğu tüm hukuki yolların işlemesine çalışacaktır'' ifadesi kullanıldı.

Suriye rejimin uyguladığı şiddetin sona ermesi ve bu ülkede siyasi bir geçişin sağlanması için AB'deki diğer ülkelerle çalışmalara devam edileceği belirtilen açıklamada, ''BM özel temsilcisi Kofi Annan'ın sunduğu plan çerçevesinde, tüm taraflara Suriye'de şiddetin sona ermesi ve yapıcı bir tavır takınmaları'' çağrısında bulunuldu.