Advertisement

Avrupa Futbol Şampiyonasında Almanya'yı 2-1 yenen İtalya, finale yükselerek İspanya'nın rakibi oldu.

5. dakikada Kroos'un soldan kullandığı köşe vuruşunda, yakın mesafedeki Hummels'in şutunda, kaleci Buffon'u geçen topu çizgi üzerinden önce Pirlo çıkardı, ardından da Buffon meşin yuvarlağın sahibi olmayı başardı.

12. dakikada sağdan ceza alanına giren Boateng'in yerden ortasında, kaleci Buffon'un sektirdiği top altı pas içindeki Barzagli'ye çarparak konrere çıktı.

13. dakikada Mesut Özil'in soldan kullandığı köşe vuruşunda, Kroos'un ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Buffon topu uzaklaştırdı.

18. dakikada Montoliyo'nun ceza yayının hemen gerisinden şutunda kaleci Neuer, yatarak topa sahip oldu. Aynı dakikada bu kez Cassano'nun ceza sahası dışından sert şutunda yine kaleci Neuer, sol tarafına doğru gelen topu yatarak kontrol etti.

20. dakikada İtalya öne geçti. Bu dakikada ceza alanı sol çaprazında Hummels ve Boateng'den aynı anda şık bir çalımla sıyrılan Cassano'nun ortasında, altı pasa hareketlenen Balotelli, kafa vuruşuyla topu kaleci Neuer'in sağından filelerle buluşturdu: 0-1

27. dakikada Gomez'in pasında, ceza yayının dışındaki Mesut özil'in yerden şutunda, kaleci Buffon yatarak topu kontrol etti.

35. dakikada Khedira'nın ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Buffon sağ köşesine gelen topu güçlükle kornere çeldi.

36. dakikada Montolivo'nun kendi yarı alanından uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Balotelli, ceza alanına girer girmez yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Neuer'in sol üst köşesinden filelere göndererek kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısını İtalya, 2-0 önde tamamladı.

48. dakikada ceza alanında iki rakibinden sıyrılan Reus'un yerden şutunda kaleci Buffon, yatarak topa sahip oldu.

49. dakikada Kroos'un pasında, ceza alanı içinde Lahm'un şutunda top üsten auta gitti.

60. dakikada Balotelli'nin ceza alanından sert şutunda top yandan auta çıktı.

62. dakikada Reus'un kullandığı serbest vuruşta, top Buffon'un eli ile üst direğe çarparak kornere çıktı.

67. dakikada organize gelişen İtalya atağında Diamanti, topu Marchisioya aktardı. Bu futbolcunun ceza alanının hemen dışından sert şutunda top az farkla yandan auta gitti.

75. dakikada De Rossi'nin pasında, sağdan ceza alanına giren Marchisio'nun şutunda, kaleci Neuer'i geçen top direğin az farkla yanından auta gitti.

83. dakikada Diamanti'nin pasında az oyuncuyla yakalanan Almanya savunmasının arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Di Natale'nin şutunda top yan ağlarda kaldı.

90. dakikada Klose'nin pasında Hummels'in altı pasın hemen gerisinden şutunda kaleci Boffon, gole izin vermedi.

90 2. dakikada Schweinsteiger'in sağ kanattan ortasında, Khedira'nın kafa vuruşunda, yerden seken topa savunmada Balzaretti elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Lannoy, penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Mesut Özil, topu filere göndererek farkı 1'e indirdi: 1-2

Almanya'yı 2-1 yenen İtalya, finale yükseldi.

Stat: Ulusal Stadyum (Varşova)

Hakemler: Stephane Lannoy, Frederic Cano, Michael Annonier (Fransa)

Almanya: Neuer, Boateng (Dk. 71 Müller), Hummels, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Mesut Özil, Kroos, Podolski (Dk. 46 Reus), Gomez (Dk. 46 Klose)

İtalya: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Balzaretti, Pirlo, De Rossi, Montolivo (Dk. 64 Motta), Marchisio, Balotelli (Dk. 70 Di Natale, Cassano (Dk. 58 Diamanti)

Goller: Dk. 20 ve 36 Balotelli (İtalya), Dk. 90 2 (penaltıdan) Mesut Özil (Almanya)

Sarı kartlar: Dk. 37 Balotelli, Dk. 61 Bonucci, Dk. 84 De Rossi, Dk. 89 Motta (İtalya), Dk. 90 4 Hummels (Almanya)

-Şampiyonada ilk kez İtalya-İspanya finali oynanacak-

Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde Almanya'yı 2-1 yenerek finalde İspanya'ya rakip olan İtalya, tarihinde 3'üncü kez finale yükselme başarısı gösterdi.

İlk kez 1968 yılında finale yükselen ve o dönemdeki adıyla Yugoslavya'yı 2-0 yenerek kupayı müzesine getiren İtalya, son olarak 2000 yılında finale yükselmiş ve rakibi Fransa'ya, uzatma dakikalarında yediği altın golle 2-1 mağlup olarak kupayı elinden kaçırmıştı.

Futbol şampiyonasının 52 yıllık tarihinde ilk kez İtalya ile İspanya finali oynanacak. 12 yıl sonra final maçına yükselen İtalya, 2'inci kez kupayı müzesine getirmeye çalışacak.

-Polonya'daki karşılaşmalar tamamlandı-

Varşova Ulusal Stadı'nda Almanya ile İtalya arasında oynanan karşılaşmayla birlikte karşılaşmaların Polonya bölümü tamamladı. 8 Haziran'da ev sahibi Polonya ile Yunanistan arasında oynanan ve 1-1 beraberlikle sona eren açılış maçının ardından başlayan heyecanın finali Ukrayna'da yapılacak.

1 Temmuz'da İtalya ile İspanya başkent Kiev'de Olimpiyat Stadı'nda kupayı kazanmak için mücadele edecekler.

-Rövanşı vermediler-

İtalya, 2006 Dünya Kupası yarı finalinde olduğu gibi Almanya'ya yine galibiyet şansı vermedi. 2006 yılında rakibini uzatmalarda attığı gollerle 2-0 mağlup etmeyi başaran İtalya, bu şampiyonada da rakibini 2-1 yenerek eledi.

Bugüne dek dünya şampiyonaları ve Avrupa şampiyonaları'nda 4 beraberlik, 3 galibiyet alarak rakibine hiç mağlup olmayan İtalya, bu geleneğini bu maçta da sürdürdü.

Kupaya veda eden Almanya'da Mesut Özil, 90 2. dakikada attığı penaltı golüyle turnuvadaki ilk golünü kaydetti. İtalya'nın galibiyet gollerini atan Balotelli ise gol sayısını 3'e yükseltti.

-İtalya'nın finale çıkması ülkede büyük sevinçle karşılandı-

Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final mücadelesinde İtalya'nın, Almanya'yı 2-0 yenerek, finale yükselmesi ülkede büyük coşkuyla kutlandı.

Roma Belediyesi'nin organizasyonuyla kentin ünlü meydanlarından Popolo'ya kurulan dev ekran karşısına geçen binlerce İtalyan, takımlarının Almanya karşısındaki maçını büyük bir heyecanla takip etti.

İtalyan taraftarlar, İtalyan milli takımının golcüsü Mario Balotelli'nin 20. ve 36. dakikada kaydettiği gollerde büyük sevinç yaşadılar. Almanya'nın 90 2'de Mesut Özil ile penaltıdan bulduğu golle endişeli dakikalar geçiren İtalyanlar, maçın hakeminin son düdüğüyle kutlamalara başladı. Sevinç gösterileri sırasında çok sayıda meşale yakılırken, bazı taraftarların da sevinçten kendinden geçtikleri görüldü.

En son 2000 yılında Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselen ve o finalde Fransa'ya yenilen İtalya'nın 12 yıl aradan sonra yine bu şampiyonada finale çıkması, ülke genelinde büyük sevince neden oldu. İtalyanların, başkent Roma'nın yanı sıra, Napoli, Milano ve Floransa gibi şehirlerde de sokaklara döküldükleri kaydedildi.

-Uğurlu meydan-

Dev ekran organizasyonunun sahibi Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno da maçı taraftarlar gibi Popolo meydanından izlerken, karşılaşma sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İspanya ile 1 Temmuz Pazar günü oynanacak final maçı için kent merkezinde, antik Roma döneminde hipodrom alanı olarak kullanılan Circo Massimo'ya dev ekran kuracaklarını bildirdi.

İtalyanlar, 2006 Dünya Kupası'nda yine yarı finalde karşılaştıkları Almanya ve finaldeki Fransa maçlarını bu meydana kurulan dev ekranlarda takip etmiş, takımlarının dünya şampiyonluğunu da yine Circo Massimo'da kutlamışlardı.