Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizinin İspanya'nın borçlanma maliyetlerini rekor seviyeye tırmandırması ve Çin'deki ekonomik yavaşlamanın derinleştiğine dair kaygıların etkisiyle gelişen piyasa hisse senedi fonlarından ikinci çeyrekte 8.7 milyar dolar çıkışı oldu.

Markus Rosgen'in liderliğindeki analistlerin raporuna göre, 27 Haziran'da sonlanan haftada gelişen piyasa hisse senedi fonlarından 262 milyon dolar çıkmasıyla, bu yılki girişler 14 milyar dolara geriledi.

Kelly Kwok, Yunanistan'da yeniden gündeme gelen sorunlar ve İspanyol bankalarının likidite endişeleri ve özellikle Çin'den gelen zayıf ekonomik verilerle krizin başka yerlere sıçraması riskinin hisse senedi piyasalarını ve fon akışlarını ikinci çeyrekte olumsuz etkilediğini söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Mart'ın sonundan bu yana yüzde 12 kayıpla 30 Eylül'de sonlanan çeyrekten bu yana en sert çeyrek düşüşüne işaret etti. Gelişen piyasalar endeksi, tahmini kazançlarının 10 katından fiyatlanırken, bu rakam MSCI Dünya Endeksi için 12 katı olarak seyrediyor.

Gelişen piyasalar endeksi, bugün AB Liderler Zirvesi'nden İspanyol bankalarının kurtarmasına ilişkin olumlu kararlar çıkması yüzde 1.2 artış kaydederek 917.78 puana yükseldi.