Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro krizinin ABD'nin 4 Temmuz Kurtuluş Günü kutlamalarını suya düşürebileceğini söyleyen Pacific Investment Management Co.'nun CEO'su Muhammed El-Erian, bazıları AB zirvesinin sonuçları konusunda iyimser olsa da, bunun, bu hafta belli olacağını savundu.

Dünyanın en büyük tahvil fonunun CEO'su, Avrupa'daki hükümet liderlerinin hâlen daha geride kaldığını, zaman tablosunun çok belirsiz, operasyonel prosedürlerin kullanışsız ve acil fonlama hatlarının yetersiz olduğunu iddia etti. El-Erian, ülke liderlerinden gelen farklı açıklamaların da durumu daha karmaşık hâle getirdiğini söyledi.

Yatırımcılar, Perşembe günü, zirvenin, Avrupa Merkez Bankası'na faizleri düşürmesi için yeterli alan bırakıp bırakmadığını görecek.

Aynı zamanda bugün IMF, AMB ve Avrupa Birliği'nden oluşan Troyka Heyeti, Yunanistan'a değerlendirme yapmaya gidiyor. Atina Hükümeti heyetle kurtarma paketinin şartlarının yeniden müzakere edilmesini istiyor. İstenmeyen ekonomik ve finansal gelişmeler, daha önceki anlaşmalarda kullanılan varsayımların önüne geçti.

Bu konuda da her şeyin belirsiz olduğunu söyleyen El-Erian, bu sorunu kimin gidereceğinin hâlâ belirsizliğini koruduğunu anlattı.