Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiliz basını, geçen haftadan bu yana ülke gündemini meşgul eden ve Barclays bankasının neden olduğu LIBOR skandalına geniş yer veriyor.

Skandalın ardından önceki gün Barclays bankasının yönetim kurulu başkanı Marcus Agius, dün ise bankanın başkanı Bob Dimaond ve baş işletme direktörü Jerry del Missier istifa etmişti.

Financial Times (FT) gazetesi istifalar nedeniyle İngiltere'nin en büyük bankalarının birinin başında yönetici kalmadığına dikkati çekti.

Times ve Daily Telegraph gazeteleri ise Diamond'ın bugün parlamentoda yapacağı açıklamalarla, İngiliz Merkez Bankası'nı da skandala sürükleyebileceğini bildirdi.

Daily Telegraph, ''Dün Barclays tarafından açıklanan belgeler, İngiltere Merkez Bankası başkan yardımcısının (Paul Tucker'ın) eski İşçi Partisi hükümetinin baskısıyla Barclays'i borçlanma faiz oranlarını düşürmeye teşvik ettiğini ortaya koyuyor'' diye yazdı.

Bankacılık Denetleme Kurulu, Barclays'in borçlanma maliyetini olduğundan düşük göstererek Libor'u manipüle ettiği gerekçesiyle bankaya 290 milyon sterlin ceza vermişti.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Diamond'ın istifa kararını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, ''Umarım bu, İngiliz bankacılığında yeni bir sorumluluk kültürüne yönelik atılmış adım olur'' demişti.

 

Haberle ilgili olarak...