Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'dan ABD'ye küresel yavaşlamaya işaret eden verilerin talebi keseceği endişesi ile petrol değer kaybediyor.

Petrol vadelileri 3 temmuz tarihinden beri yüzde 1.3 değer kaybetti. Bloomberg News ekonomist araştırmasına göre Almanya'da fabrika siparişlerinin mayıs ayında  bir yıl öncesine göre yüzde 6 gerilediği tahmin ediliyor. Başka bir ankete göre dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de istihdam rakamının iki yıldan fazlasının en zayıf çeyreğini yaşayacağı düşünülüyor. Londra'da işlem gören brent petrol, Norveç'teki petrol işçilerinin greve son vereceği beklentisi ile dün düşüş yaşadı.

NYMEX elektronik işlemlerdeki ağustos teslimli ham petrolün varili 1.16 dolar kadar düşüşle 86.50 dolara geriledi ve Sidney2de yerel saatle 14.50'de 87.05 dolar oldu. Bağımsızlık Günü nedeniyle dün işlem yapılmadı. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'nda işlem gören brent petrolün varili 2 sent düşüşle 99.75 dolara geriledi. Brent dün ise yüzde 0.9 düşüşle 99.77 dolardan alıcı bulmuştu. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 12.11 dolardan 12.70 dolara genişledi.