Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da hizmet sektörünün beklenenden zayıf gelmesi ve İngiltere'denin ekonomik yavaşlama endişelerini artırması üzerine Tokyo Borsası 2 ayın zirvesinden geri çekildi. Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indireceği beklentisi kayıpları sınırladı.

Silikon levha üreticisi Sumco Corp., fiyatların düştüğü haberi üzerine yüzde 3.5 değer kaybetti. Batarya üreticisi GS Yuasa Corp., Goldman Sachs Group Inc.'in, şirketin fiyat hedefini düşürmesinin ardından yüzde 4 geriledi. Osaka Borsası, regülatörlerin Tokyo Borsası ile birleşmelerini onaylamasının ardından yüzde 1.1 primlendi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 9,078.97 puana geriledi. Geniş kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 776.23 puan oldu ve 2 Mayıs'ta bu yana gördüğü en yüksek seviyesinden geri adım attı. AMB toplantısı ve ABD'de yarın açıklanacak olan tarımdışı istihdam verisinin öncesinde endekteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 10 altında seyretti.

Gerekmesi hâlinde tüm merkez bankalarının daha fazla genişlemeye gitmeye hazır olduğunu belirten Mitsubishi UFJ Asset Management Co.'nun Tokyo'daki kıdemli stratejistlerinden Kiyoshi Ishigane, yerel faktörlerin Japon hisseleri üzerindeki etkisinin düşük olduğunu söyledi.