Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin Hükümeti'nin emlaktaki sınırlamaları gevşetmeyeceği spekülasyonlarının artması ve bankaların kredi büyümesine seni sınırlamalar getirileceği düşüncesiyle Çin Borsası 1 haftanın en sert düşüşüne işaret etti.

Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu yetkililerinden birisinin, likidite-risk yönetimi kurallarının, kredi-mevduat oranlarından daha sıkı olanileceğini söylemesi üzerine China Citic Bank Corp. ve Industrial Bank Ltd., bankalar arasındaki düşüşe öncülük etti. En büyük makina üreticisi Sany Heavy Industry co., taleplerin düşeceği endişesi üzerine kayıplarını 4. gününe de taşıdı. Devlet kontrolündeki bir düşünce kuruluşu, Çin'deki konut fiyatlarında görülen son artışın, ekonomi politikalarının yanlış yorumlanmasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.2 kayıpla 2,200.76 puana geriledi ve 25 Haziran'dan bu yana en sert düşüşüne yöneldi. CSI 300 Endeksi de yüzde 1.4 gerileyerek 2,431.50 puandan işlem gördü.

Yatırımcıların şirketlerin ikinci çeyrekteki kazançlarından endişe duyduğunu ve kar tahminlerinde daha fazla düşüş beklediklerini belirten Jianghai Securities Co.'nun stratejistlerinden Chen Liqiu, emlak kontrollerinin gevşetilmesinin beklendiğini, ancak açıklamaların bunun tam tersine işaret ettiğini söyledi.

Şanghay endeksi Haziran'daki yüzde 6.2'lik kaybının ardından bu ay yüzde 1.1 aşağıda seyrediyor. Endeks bu yıl yüzde 0.1 yükseldi ve tahmini kârın 9.6 katından fiyatlanıyor.