Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İsveç Maliye Bakanı Anders Borg, Yunanistan'a verilen bütün ekonomik yardımlara, uluslararası desteklere ve alınan tedbirlere rağmen, Yunanistan ekonomisinde hiçbir düzelmenin yaşanmadığını belirterek, Yunanistan'ın iflasının göz ardı edilemeyeceği uyarısında bulundu.

Maliye Bakanı Borg, İsveç Radyosu'na yaptığı açıklamada, Yunanistan'da kurulan yeni hükümet üyelerinin çabalarına rağmen, ülkenin ekonomik durumunda düzelme beklenmediğine dikkati çekti.

Yunanistan ekonomisinde yaşanan durgunluğun 5. yılına girdiğini anımsatan Borg, ''Bu yıllar içinde alınan bütün tedbirlere, kemer sıkma önlemlerine, tasarruf tedbirlerine rağmen kötüye gidişten hiç bir dönüş görülmüyor. Bu kadar yüksek kamu borcunun daha fazla sürdürülebilme olanağı bulunmuyor'' diye konuştu.

Borg, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'ın bugün borç erteleme görüşmeleri için Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Avrupa Komisyonu yetkilileri ile bir araya geleceğini de hatırlatarak, ''Ne olursa olsun, Yunanistan'ın iflası göz ardı edilemez görünüyor'' dedi.

Borg, ileride Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması için zorlanabileceğine de dikkati çekti.