Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, sterlinin değer kazanması ve Euro Bölgesi talebindeki zayıflık nedeniyle, İngitere'nin ihracat görünümünden endişe duyduğunu söyledi.

King, BBC Radio 4'te bugün yayınlanan değerlendirmesinde, "İhracat görünümü konusunda, Euro Bölgesi'nin durumundan dolayı ve sterlinin son bir yıldır değer kazanması nedeniyle, bu durum sorun yaratacak,  endişeliyim" dedi. King ayrıca, "Euro Bölgesi borç krizi, İngiltere için sahip olduğum görünüme yönelik en büyük endişe kaynağı" değerlendirmesinde bulundu. King, ABD'li otoritelerin de Euro Bölgesi krizinden dolayı endişeli olduğunu ve bölge krizinin büyük bir belirsizlik bulutu oluşturduğunu sözlerine ekledi.

King, İngiltere ekonomisinin resesyondan toparlanmaya yönelik "büyük işaretler" göstermediği uyarısında da bulundu. King, "2010 yılında, ekonominin yavaş bir şekilde toparlanmasını bekledik" dedi ve "Ancak ekonomi bu şekilde hareket etmedi. Yatay kaldı ve toparlanmanın yaklaştığına yönelik büyük işaretler göstermedi" şeklinde görüş bildirdi.

King, Euro Bölgesi'nde rekabetçiliği yeniden sağlamanın bir sorun olduğunu da sözlerine ekledi.