Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

"ABD'nin mali pozisyonunun bazı Euro-Bölgesi ülkelerininki kadar kötü" olduğunu söyleyen St. Louis Fed Başkanı James Bullard, yasakoyucuların bunu gidermek ve güveni geri kazanmak için "etkili" hamlelerde bulunmasının gerektiğini belirti.

Bullard, ABD'deki siyasi özverinin Kasım'daki başkanlık seçimlerinin sonrasına ertelendiğini, ancak piyasaların belirsizliği daha öne çektiğini kaydetti.

ABD ekonomisinin büyümesine rağmen, büyüme hızının "durağan" olduğunu ve Avrupa'daki borç krizinin da aşağı yönlü riskleri artırdığını anlatan St. Louis Fed Başkanı, geçtiğimiz haftaki istihdam rakamlarının, ikinci yarıya ilişkin "ılımlı büyüme" beklentisini etkilemediğini söyledi.

"Gelecekte daha yüksek vergi oranlarıyla takip edilecek olan bugünkü yüksek hükümet harcamaları daha hızlı büyüme sağlamayacak" diyen St. Louis Fed Başkanı, ABD ve Avrupa'da ağır büyüme ve borç ödemelerinin uzun zaman alacağının altını çizerek, bunu kabul edip, yeni sorunların ortaya çıkmasının önlenmesinin gerektiğini savundu.