Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'nın Galatasaray Kulübü'ne kesin teslimiyle ilgili prosedür toplantılarının başladığını açıkladı.

Öztürk'ün, Türk Telekom Arena'da, Spor Genel Müdürlüğü (SGM), Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Varyap firması yetkilileriyle gerçekleştirilen stat toplantısıyla ilgili GSTV'ye yaptığı açıklamalar, kulübün internet sitesinde de yayımlandı.

Türk Telekom Arena'yı Beşiktaş ile birlikte kullanmaları konusunun kamuoyunu son derece meşgul ettiği için bugünkü toplantıların da sanki bu tartışmaların bir parçası gibi algılandığını kaydeden Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

''Bugün başlayan toplantılar, ki bence uzun süre devam edecektir, stadın Galatasaray Spor Kulübü'ne kesin teslimiyle ilgili prosedür toplantılarıdır. Stadın inşaatını yapan Varyap firması, TOKİ'ye karşı sorumlu. Dolayısıyla TOKİ'nin stadı Varyap'tan teslim alması gerekiyor. Dolayısıyla da bizim geçen temmuz ayında zabıt altına aldığımız bütün eksiklilerle ilgili tartışmalar olacaktır aralarında. Daha sonra TOKİ teslim aldıktan sonra SGM'ne teslim etmesi gerekiyor. Yine orada o eksikliklerle ilgili görüşmeler olacaktır. En son SGM teslim aldıktan sonra Galatasaray Spor Kulübü'ne teslim edecek. Ve bu dolayısıyla da biraz da geç kalmış bir prosedür aslında ama bir prosedür toplantısı. Yani kamuoyunu meşgul ettiği üzere stadı ortaklaşa kullanma ile ilgili herhangi bir konuşma olmadı.''