Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya-Pasifik bölgesinin, küresel ekonomik yavaşlama karşısında çok güçlü kalamadığına işaret eden verilerin risk iştahını kapaması üzerine Asya paraları değer kaybetti.

Çin'in Haziran ayı ithalat rakamlarının beklentinin altında kalmasıyla MSCI Asya Pasifik Endeksi 5. gününde de düştü. Çin ve Singapur ekonomilerindeki büyümenin ikinci çeyrekte hız kestiği tahmin ediliyor. Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, fonun, küresel büyüme tahminini yüzde 3.5'ten aşağı çekeceğini açıkladı.

Yavaşlamanın ne kadar derin olacağının merak edildiğini, bu endişenin de doları desteklediğini belirten Hong Leong Bank Bhd.'nin ekonomi ve tahvil araştırmaları yöneticisi Choong Yin Pheng, Asya'daki faiz indirimleri riskinin yatırımcıları ihtiyatlı olmaya ittiğni söyledi.

Endonezya rupisi, dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 9,460 seviyesine, Tayland bahtı da yüzde 0.2 zayıflayarak 31.71 düzeyine geriledi. Malezya ringgiti, Güney Kore wonu ve Filipin pezosu yüzde 0.1'er düşüşle sırasıyla 3.1818-; 1,144.35- ve 41.890'dan işlem gördü.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi 2 gündür süren yükselişini sonlandırdı. Endeksin 60 günlük volatilitesi yüzde 3.61'de seyretti. Çin ekonominin ikinci çeyrekte yüzde 7.7 büyümesi bekleniyor. Asya devinin ithalatı Haziran'da yüzde 6.3 ile yüzde 11 beklentisinin altında kaldı.