Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de San Bernardino Şehir Konseyi, düşen vergi gelirleri, artan istihdam maliyetleri ve  ana hesap defterindeki tutarsızlıklardan dolayı iflas için başvuruda bulunma kararı aldı. Böylelikle, San Bernardino, California eyaletinde bu yıl iflasını isteyen üçüncü şehir oldu.

Konsey dün, bir üyenin katılmadığı toplantıda, ikiye karşı dört oyla, ABD iflas yasasının Chapter 9 olarak adlandırılan maddesi dahilinde iflas başvurusunda bulundu. Bu başvuru sonrası, 209,000 kişinin yaşadığı ve Los Angeles'a 105 km uzaklıktaki şehir, Şehir Yöneticisi vekili Andrea Travis-Miller'ın yaptığı açıklamaya göre, 15 Ağustos'ta maaş ödeyememe tehlikesini atlatmış oldu.

Şehir savcısı James Penman, oylama öncesi Konsey'de yaptığı konuşmada, "Çalışanlara ödeme yapılmazsa, kent çalışanlarının yoğun bir kaçışı olacak" dedi ve "İnsanlar, maaşlarını almazlarsa çalışmayacak. Çalışanlarımızın büyük bölümü işe gelmeyecek. Bunun içinde polis, itfaiye dahil herkes var. Şehir neredeyse kepenk indirecek" değerlendirmesinde bulundu.

San Bernardino'nun iflası, 28 Haziran'da San Francisco'nun doğusunda 292,000 nüfuslu ve iflasa giden en büyük ABD kenti Stockton'ın ve 3 Temmuz'daki 8,200 nüfuslu bir dağ kasabası olan Mammoth Lakes'in ardından gerçekleşti.

Chapter 9 başvurusu, şehre, gelirleri ile borçları arasındaki dengeyi sağlayan bir planı mahkemenin onayına sunarken, kreditörlerine yapacağı ödemeleri askıya alma hakkı tanıyor. Travis-Miller, bunun hazırlanmasının bir ay alabileceğini söyledi.