Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan'ın kalkınmayla ilgili belirlenen hedefler çerçevesinde kalabilmesi için, 15 gün içerisinde 3 milyar euroluk ek önlem almasını istedi.

Yunan medyası, incelemelerde bulunmak üzere Temmuz sonunda tekrar Atina'ya gelmesi beklenen AB, AMB ve IMF yetkililerinin (Troyka), Yunan hükümetine, ülkede art arda yapılan iki seçim nedeniyle uygulanması ertelenen tedbirlerin bir an önce uygulanmaya başlanması konusunda ultimatom verdiğini duyurdu.

Troyka'nın, Atina'ya geleceği 24 Temmuz'a kadar yeni tedbirlerin uygulanmaya başlanmış olmasını istediği bildirildi.

Haberlerde ayrıca, AB ve Avrupa Merkez Bankası'nın da, önceki gün Eurogrup toplantısına katılan Sturnaras'dan, kamu harcamalarının azaltılmasıyla ilgili önceden belirlenen tedbirleri bir an öce hayata geçirmesi ve bütçedeki sapmalar nedeniyle de ek önlemler alınmasını talep ettiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, Maliye Bakanlığı bu çerçevede 2012 yılı sonuna kadar 3 milyarlık ek gelir sağlanması amacıyla taşınmaz mal varlıklarına ek vergiler getirerek, akaryakıtla ilgili yeni düzenlemeler yapmayı ve sağlık alanındaki harcamalarda kısıtlama yapılması yönüne gitmeyi planlıyor.

Maliye Bakanı Yannis Sturnaras, yeni tedbirlerin 24 Temmuz'da Atina'ya gelmesi beklenen Troyka ile anlaşmaya varılarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Atina'da üst düzey bir hükümet yetkilisi ise, hükümetin Troyka'dan, yeni tedbirlerden mümkün olduğunca kaçınılmasını isteyeceğini ve belirlenen önlemlerin uygulanmasının da iki yıl süreyle ertelenmesi için AB ve IMF'ye karşı mücadele etmeye hazırlandığını belirtti.