Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yavaşlayan küresel ekonominin şirket karlarını düşüreceği kaygısıyla, son altı günde ilk kez aşağı yönde hareket etti. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri fazla değişmedi

Dünyanın en büyük ikinci perakendecisi Carrefour SA, Fransa'da ilk yarı satışlarının düştüğünü açıklamasının ardından yüzde 1.3 geriledi. Burberry Group Plc, çeyrek dönem satışlarının projeksiyonların altında kalmasının etkisiyle sert düşüş yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek, Londra saati ile 08:06'da 254.43 puana indi. Gösterge endeks dün, İngiltere ve İtalya'da imalat sanayi verilerinin beklenmedik bir artış göstermesinin ardından son bir haftada ilk kez geriledi. Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı değişmezken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'in altında bir yükseliş gerçekleştirdi.

Londra'da Capital Spreads dealerı Jonathan Sudaria, "Küresel büyüme fırtına bulutları yeniden toplanıyor" dedi ve "ABD endeksleri, durgun şirket karlarının bilanço sezonunun kalan kısmında hayalkırıklığını artırabileceği endişesiyle, erken saatlerdeki kazançlarını geri verdi" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg'in derlediği analist tahminlerine göre, Stoxx 600 Endeksi'ndeki şirketlerin hisse başına karı 2012 mali yılında 23.95 euro olacak. Bu tahmin, yılın başında 25 euronun üzerindeydi.