Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan, altı hafta içinde gerçekleştirilen iki seçimden dolayı hazırlıkların durma noktasına gelmesi nedeniyle, 3.2 milyar euroluk (3.9 milyar dolar) kamu varlık satışı hedefini tutturamayacak.

Konu hakkında bilgi sahibi olan ve ismini açıklamayan bir kaynağa göre, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Piyasası'nın (IMF) yardım için koşul olarak belirlediği hedefin yakalanamayacağını, zira Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu'nun yalnızca iki varlık satışını sonuçlandırabildiğini söyledi. Bu iki proje, devlet piyango idaresinin satışını ve IBC konferans merkezinin kiralanmasını içeriyor.

Aynı kaynak, varlık satışlarının gelecek yıl, Fon'un 23 projeyi tamamlamaya hazırlanması ile birlikte hız kazanacağını kaydetti.

Başbakan Antonis Samaras'ın hükümeti, 4.2 milyar euroluk yardımı almaya hak kazanmak için çaba gösterirken, parasının bitmesi ve temerrüte düşme riski ile karşı karşıya. 31 milyar euroluk transferin ilk dilimi olan ve Haziran ayı sonunda gerçekleştirilmesi planlanan bu ödeme, seçimlerin Yunanistan'ın mali kemer sıkma koşullarını yerine getirip getirmemesinin incelenmesini geciktirmesinden dolayı sallantıda kaldı.