Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya ve Güney Kore merkez bankalarının ekonomik büyümeyi desteklemek üzere attıkları adımların, küresel yavaşlama endişelerinin gölgesinde kalmasıyla Asya Borsaları 5. gününde de düşüş kaydetti. Hong Kong borsası, Çin'de yarın açıklanacak olan ve finansal krizden bu yana en düşük büyümeye işaret etmesi beklenen verinin öncesinde geriledi.

Asahi Glass Co., operasyonel karında neredeyse üçte bir oranında kesinti yapmasının sonrasında Japon metal üreticileri arasındaki düşüşe öncülük etti. Hyundai Motor Co., işçilerin greve gitme tehdidi üzerine yüzde 2.2 geriledi. Hindistan'ın en büyük ikinci yazılım ihracatçısı Infosys Ltd., satış büyümesinde yavaşlama öngörmesinin ardından yüzde 8.9 değer kaybetti. China Construction Bank Corp., Çinli bankalar arasındaki kayıplara öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2 kayıpla 115.11 puana geriledi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 7 hisse değer kaybetti. Avrupa'daki borç krizinin büyüme ve kurumsal kazançlarını zayıflatmasıyla endeks 29 Şubat'ta kaydettiği bu yılın zirvesinden yüzde 9.6 düştü.

Küresel ekonominin, merkez bankalarının para politikasını gevşetebileceğinden daha hızlı yavaşladığına dikkat çeken Shinkin Asset Management Co.'nun Tokyo'daki kıdemli fon yöneticilerinden Tomomi Yamashita, şu anda en iyi pozisyonun nakitte kalmak olduğunu söyledi.

Japonya Merkez Bankası'nın kayıplarını genişletmesinin ardından Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.3 düştü. BOJ, varlık alım programını 40 trilyon yenden 45 trilyon yene yükseltti.