Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''23 Ekim'de Van'da deprem oldu, ne terör örgütü ne de BDP tahriklere, provokasyonlara, kanlı eylemlere en küçük bir ara vermediler. 75 milyon Van'ın acısı için ağarlarken, 75 milyon Van için seferber olurken, bölücü terör örgütü kan akıtmaya ve BDP provokasyon yapmaya devam etti'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Van İl Kongresi'nde depremle Van'a olan sorumluluklarının daha da arttığını belirtti.

''Enkazın altından çıkan her bebek, her çocuk, her kardeşimiz 75 milyonun tamamının gözlerini yaşarttı'' diyen Erdoğan, ''Düşünebiliyor musunuz? Trabzon'da yetiştirme yurdunda kalan, bisiklet almak için harçlıklarını biriktiren 12 yaşındaki Muhammet, hayali olan bisikletten vazgeçerek 61 lirasını Van'a gönderdi. İstanbul'da sokaktan kağıt toplayarak para kazanmaya çalışan gençler, kendilerini bir kenara bıraktılar, Van'a yardım gönderdiler'' diye konuştu.

Vanlılara seslenen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Sevgili Vanlılar, biz biriz, beraberiz, ezelden ebediyete kadar kardeşiz. Onun için bir olduk, birlikte olduk, birlikte Türkiye olduk. Bu kardeşliği hiç kimse bozamayacak. Bizim aramıza hiç kimse giremeyecek. Hiç kimse bizim kadim birlikteliğimizi çiğneyip geçemeyecek.

Lütfen dikkat edin, 23 Ekim'de Van'da deprem oldu, ne terör örgütü ne de BDP tahriklere, provokasyonlara, kanlı eylemlere en küçük bir ara vermedi. 75 milyon Van'ın acısı için ağlarken, 75 milyon Van için seferber olurken bölücü terör örgütü kan akıtmaya ve BDP provokasyon yapmaya devam etti.

Türkiye hatta dünya Van'da enkaz kaldırmaya çalışırken terör örgütü Van'ın ilçelerinde mayınlı tuzaklar hazırladı. Vanlılar burada enkaz altından insan kurtarmaya çalışırken Van Belediyesi'nin cenaze araçları Malatya morgunun önünde ne yazık ki terörist taşımak için tahsis edildi.

Türkiye'nin her yerinden doktorlar burada Vanlı kardeşime fedakarca hizmet etmenin mücadelesini verirken, BDP'nin milletvekili geldi, burada doktora şiddet uygulamak gibi bir densizliğin, terbiyesizliğin içine girdi.

Taş atmak için, molotof atmak için, kepenk kapattırmak için, askere, polise, kamu görevlisine saldırmak için anında organize olanlar, Van'da can pazarı yaşanırken, uzakta durup seyretmeyi tercih ettiler. Bu terör örgütü benim Van'daki ihtiyaç sahibi kardeşime gönderilmiş çadırı, battaniyeyi, giyecek ve yiyeceği gasbedecek kadar alçak olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kendisi de bu toprakların bir evladı olan deprem sonrası gönüllü olarak tayin isteyip Van'a gelen polis memurumuz Murat Dilmaç'ı nöbet tuttuğu konteyner kentte kalleşçe şehit etmekten çekinmediler. Murat Dilmaç, kendi ailesinin de kaldığı konteyner kentteki depremzedelerin, güvenliğini sağlamak için orada görev yapıyordu.

Van depremiyle terör örgütünün, BDP'nin BDP'li belediyelerin maskesi bir kez daha yere düşmüştür. Bunlar sadece ve sadece kan ticareti yaparlar, can ticareti yaparlar. Bunlar gençleri kendi kirli emellerine alet eder ama o gençlerin annelerine, babalarına, kardeşlerine acıdan başka hiçbir şey vermezler''

Erdoğan, Van'ı, Erciş'i yeniden inşa ettiklerini belirterek, bunu yaparken, kardeşliği, dayanışmayı daha da yücelttiklerini söyledi.