Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Merkez bankası politika yapıcılarının ekonomileri desteklemek adına teşvik araçları geliştirecekleri spekülasyonu ile Avrupa hisse senetleri ortalama olarak üst üste altı hafta yükseliş kaydederken iki yıldan fazlasının da en uzun yükseliş serisini gerçekleştirdi.

Dentsu Inc'in Aegis Group Plc'yi satın almak üzere anlaşmasının ardından tanıtım şirketinin hisseleri son 19 yılın en büyük kazancını göstererek yüzde 45 değer kazandı.  Temenos Group AG hisseleri ise ceo Guy Dubois'nin istifasının ardından yüzde 26 değer kaybetti.

Stoxx Avrupa 600 Endeksi bu hafta yüzde 0.7 tırmanarak 256.26 seviyesine gelirken 2010 yılından beri en uzun kazanç serisini gerçekleştirdi. Avrupa ile Çin merkez bankalarının gösterge faiz oranlarını indirmelerinin ve euro bölgesi liderlerinin İspanya bankaları için geri ödeme koşullarını esnetmelerinin, İtalya'ya yardım koşullarını kolaylaştırmalarının ardından endeks bu yılın en düşüğü olan 4 haziran tarihinden beri yüzde 9.6 yükseliş kaydetti. 

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 12'si günü yükselişle tamamladı. Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 2.3 yükselirken Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.4 ve İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi yüzde 0.1 çıkış gösterdi.