Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı elde eden Galasataray, yeni sezon öncesi dikkat çekici transferler yaparken, kesenin ağzını da açtı.

Yeni sezon öncesi Burak Yılmaz, Hamit Altıntop, Nordin Amrabat, Dany ve Umut Bulut'u kadrosuna katan, Sabri Sarıoğlu ve Necati Ateş ile de yeni mukavele yapan Galatasaray, transfer çalışmalarını sürdürmesine karşın, bugüne kadar yaptığı mukavelelerde toplam 57 milyon 50 bin euro ve 3 milyon 750 bin dolar tutarında toplam taahhüdün altına girdi.

Sarı-kırmızılı takımın yaptığı transferler içinde toplamda en yüksek maliyet Burak Yılmaz'ın oldu. Trabzonspor'la sözleşmesini fesih ederek Galatasaray'a transfer olan oyuncunun bonservisi ve 5 yıllık toplam ücreti, maç başı alacakları hariç 16 milyon 500 bin euroyu buldu. Bonservisi için 5 milyon euro ödenen oyuncu, her sezonda için 2 milyon 300 bin euro garanti ücret ve 20 bin euro da maç başı ücret alacak.



-Bonservis rekoru Amrabat'ın

Galatasaray'ın yeni transferleri içinde en yüksek bonservis bedeli ödenen isim Nordin Amrabat olarak dikkati çekti.

Kulübü Kayserispor'a 8 milyon, eski kulübü PSV Eindhoven'a ise 600 bin euro bonservis ödenen oyuncuyla 5 yıllık sözleşme yapılırken, bu sürede toplam 6 milyon euro da ücret alacak.

Ödenen yüksek bonservisine karşın, Galatasaray'a transfer olmak için yoğun çaba harcayan futbolcu, ortalama 1 milyon 200 bin euroluk garanti ücretiyle kazanç sıralamasında ise altlarda kaldı. Maç başı 17 bin 500 euro alacak olan Amrabat'ın toplam maliyeti, 14 milyon 600 bin euro oldu.



-En yüksek ücret Hamit'e

İspanya'nın Real Madrid ekibinden transferi için uzun süre çalışılan milli futbolcu Hamit Altıntop, yeni transferler içinde şu ana kadar en yüksek ücret ödenecek isim durumunda.

Bonservisi için Real Madrid'e 3 milyon 500 bin euro ödenen oyuncuyla 4 yıllık mukavele yapılırken, Hamit ilk iki yılında 2 milyon 900 bin euro, son iki yılında ise 2 milyon 750 bineu ro yıllık garanti ücret alacak. Dört yılda toplam 11 milyon 300 bineu ro garanti ücret kazanacak olan Hamit Altıntop'un toplam maliyeti 14 milyon 800 bin euro olarak gerçekleşecek.

Hamit ayrıca, ilk iki sezonunda 20 bin euro, son iki sezonunda ise 25 bin euro da maç başı ücreti alacak.



-Dany için 7 milyon 700 bin euro

Galatasaray'ın Gaziantepspor'dan transfer ettiği başarılı savunma oyuncusu Dany Achille Nouenko Tchounkeu'nun maliyeti ise toplamda 7 milyon 700 bin euro oldu.

Dany için Gaziantepspor'a 3 milyon 300 bin euro ödeyen sarı-kırmızılılar, 4 yıllık anlaştığı oyuncuya ise ilk iki yıl 1 milyon, son iki yıl ise 1 milyon 200 bin euro yıllık olmak üzere toplam 4 milyon 400 euro garanti ücret verecek. Dany'nin maç başı ücreti ise 10 bin dolar olarak belirlendi.

Öte yandan, Fransa'nın Toulouse ekibinden kiralanan Umut Bulut'a 1 milyon 250 bin dolar sabit ücret ve 10 bin dolar maç başı ücreti, sözleşmesi 1 yılı opsiyonlu 2 yıl uzatılan Necati Ateş'e ise her bir sezon için 1 milyon 100 bin euro ve 12 bin 500 euro maç başı ücreti verilecek.

Sarı-kırmızılı takımın avro para birimi dışında sözleşme yaptığı tek isim Sabri Sarıoğlu oldu. Takım kaptanlarından olan ve alt yapıdan yetişen oyuncu, 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık mukavele yaptı ve yıllık 1 milyon 250 bin dolardan toplam 3 milyon 750 bin dolarlık bir maliyetle takımda kaldı. Oyuncunun maç başı ücreti ise 15 bin dolar olarak duyuruldu.



-Tek oyuncu satıldı

Kadrosunu önemli isimlerle takviye eden Galatasaray'ın satışını yaptığı tek oyuncu ise Stancu oldu.

Geride kalan sezonu Orduspor'da kiralık olarak geçiren Rumen oyuncu için Orduspor, Galatasaray'a 2 milyon 500 bin euro bonservis ödedi.

AA