Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İtalya Başbakanı Mario Monti, ülkesini derinden etkileyen borç krizine karşı şu anda yeni önlem paketleri çıkarma niyetinde olmadıklarını söyledi.

Bakanlar kurulunun ardından düzenlediği basın toplantısında Monti, ekonomik krizin üstesinden gelmek için bütçe denkliğini sağlaması ve gelirlerini arttırması gereken ülkesi için, ''Yeni önlem paketleri çıkarmaya niyetimiz yok. Mali hedeflere ulaşmak için daha önce programlanan yoldayız'' dedi.

''Krize karşı her şeyi kendi güçlerimizle, kendimiz yapmalıyız'' ifadesini kullanan teknokrat başbakan, krizin yayıldığı ülkesinin kurtarma paketine başvurmaktan kaçınması gerektiğini belirtti.

İtalya'nın Almanya ile 10 yıl vadeli tahvil faizleri arasındaki farkın göreve geldikleri Kasım 2011'de 570 puan seviyelerinde olduğunu, bugün ise bunun 490 seviyelerinde olduğuna dikkati çeken Monti, burada bir azalmanın söz konusu olduğunu ancak, kendisinin bu konuda hayal kırıklığı yaşadığını çünkü daha fazla azalma beklentisi içerisinde olduğunu kaydetti.

Monti, Avrupa'daki mali krizin, Avrupa Birliği'nin büyük projesi avronun güvenilirliğini zedelediğini de dile getirdi.

Bugün yapılan kabine toplantısında teknokrat hükümet, yerleşim yerleri için vilayet olabilme şartlarını yeniden düzenleyerek, uzak ve bazı küçük illerin birleştirilmesine ilişkin tasarıya onay verirken, daha önce kaldırılması düşünülen bazı tatil günlerine ise dokunmadı.

Bu arada, İtalya Başbakanı Mario Monti'nin mali borç krizini görüşmek üzere İspanyol mevkidaşı Mariano Rajoy ile 2 Ağustos'ta Madrid'de bir araya geleceği duyuruldu.