Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine Bakanlığı'nın araştırma birimi, regülatörlerin finans sistemini anlamada "önemli boşluklarla" karşı karşıya kaldığını ve yeterli veri eksikliğinin istikrarı tehdit ettiğini kaydetti.

Finansal Araştırma Ofisi, Kongre'ye sunduğu, Hazine tarafından bugün yayınlanan ilk raporunda, regülatörler tarafından düzenlenen analitik çalışmada boşlukların sürdüğünü, zira regülatörlerden bireysel olarak hiçbirinin tüm finans sistemine bakma yetkisinin olmadığını belirtti.

Dodd-Frank mali sistemi iyileştirme yasasına dayanılarak kurulan Ofis, diğer bir krizi önlemek için Finansal İstikrar Gözetim Konseyi'ne yardımcı oluyor. Hazine Bakanı Timothy F. Geithner ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin de üyesi olduğu Konsey, Avrupa borç krizi dahil, ABD'nin finansal istikrarına tehdit oluşturan unsurları analiz ediyor.

Raporda, "Analiz, veriler ve veri standartlarındaki boşluklar, finasal istikrara tehdit oluşturuyor ve bu boşlukların doldurulmasına yardımcı olmak, araştırma ofisinin görevinin bir parçası" denildi.

Ofis raporunda, "Az sayıda firmanın önemli etkilerinin olmasına izin veren kapalı ve şeffaf olmayan bir süreçten kaynaklanan Libor manipülasyonu, piyasaların bütünlüğüne ve yatırımcının güvenine önemli bir risk oluşturuyor ve bu durum, regülatörlerin sürekli odaklanmasını gerektirecek" şeklinde görüş bildirildi.