Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'deki talebin düşebileceği ve Yunanistan'ın euro bölgesindeen çıkabileceği endişesi ile endüstri metalleri gerilerken bakır da üç haftadan fazlasının düşüğünden alcı buluyor.

Londra Metal Borsası'ndaki üç ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 1.2 kadar gerileyerek 29 haziran tarihinden beri en düşük seviye olan 7,451.50 dolar oldu ve Şangay'da yerel saatle 14.49'da 7,453.25 dolardan işlem gördü. Şangay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki kasım vadeli tonu yüzde 2.6 düşüşle 54,440 yuan (8,522 dolar) oldu.

Yong’an Futures Co analisti Zhang Yu konuyla ilgili “Çin'deki talebin donukluğu ve Avrupa'daki borç krizine dair endişelerin su üstüne çıkması ile bakır daha yukarıya çıkmasının karşısında duran faktörler ile yüzleşiyor." açıklamasında bulundu.

Çin Merkez Bankası'nda para politikası komitesinin akademisyen üyesi Song Guoqing, ekonomik büyümenin yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.4'e yavaşlayabileceğini kaydederken Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun, ekonomide güçlüklerin "bir süre daha devam edebileceği" uyarısının altını çizdi. Song, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde "kısa bir süreliğine" deflasyon ihtimalinin gözardı edilemeyeceğini vurguladı. Almanya Şansölye Yardımcısı Roesler, Avrupalı liderlerin Yunanistan'ı kurtarabileceğinden şüpheli olduğunu söyledi. Dolar Endeksi yükselişini ikinci güne taşıdı.