Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Yöneticisi Sarah Bloom Raskin, Fed'in önümüzdeki hafta ekonomik büyümeyi hızlandırmak ve işsizlik oranını azaltmak üzere yeni bir tur tahvil alım programını başlatmayı değerlendireceğini belirtti.

Yeni bir tur tahvil alım programının önümüzdeki haftaki FOMC toplantısında görüşülecek bir şey olduğunu söyleyen Raskin, üçüncü tur parasal genişlemenin, Fed'in fiyat istikrarı ve maksimum istihdam görevlerini yerine getirmemiş olması kapsamında değerlendirileceğini ifade etti.

Raporların, dünyanın en büyük ekonomisinde büyümenin hız kestiğine işaret ederken, Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 31 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında bir araya gelecek. Fed Başkanı Ben Bernanke geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası'nın daha hızlı istihdam kazancını destekleme seçenekleri arasında parasal genişleme, merkez bankasında tutulan rezervler için bankalara ödenen faizlerin düşürülmesi ve faiz görünümüne ilişkin yeni açıklama yapması bulunuyor.

Raskin, "Geri dönüş yolu ağır ilerliyor" dedi.

Aralık 2008'den bu yana faizleri sıfıra yakın tutan Fed, 2 tur parasal genişleme programıyla 2.3 trilyon dolarlık tahvil alımı yaptı. ABD Merkez Bankası aynı zamanda Twist Operasyonu olarak bilinen programında genişlemeye gitti.

ABD'nin hazine tahvillerinin getirisi dün yatırımcıların Avrupa endişeleriyle rekor düşük seviyelere geriledi. 10 yıllık ABD hazine kağıdının getirisi 1.396'ya gerilerken, İngiltere'ninkiler de rekor düşük seviyelere geriledi. Standard&Poor's 500 Endeksi dün yüzde 0.9 kayıpla 1,350.52 seviyesinden işlem gördü.

İlgili makale için...