Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Moody's Investor Services'in Almanya'nın Aaa olan kredi notunun görümünü negatife düşürmesinin ardından geriledi. Bu hareket, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin bir haftanın en düşük seviyesini daha da da aşağı çekeceğinin işaretini verdi.

En büyük analog çip şirketi Texas Instruments Inc., 3. çeyrek satışlarının ve kârının bazı analistlerin tahminlerinin altında kalabileceği beklentisiyle Avrupa'da yüzde 0.7 düştü.

S&P 500 Eylül vadelileri Londra saatiyle 11:43'te yüzde 0.3 gerileyerek 1,399.9 puana indi. Endeks, Avrupa'daki borç krizinin derinleştiği endişeleri ve Çinli bir Merkez Bankası danışmanının, ekonomik büyümenin daha çok yavaşlayabileceği açıklaması üzerine son iki günde yüzde 1.9 düştü. Dow Jones Industrial Average vadelileri bugün 24 puan, veya yüzde 0.2, düştü ve 12,621 puana geriledi.

Kopenhag merkezli PFA Pension A/S'nin kıdemli stratejisti Witold Bahrke, piyasaların daha yüksek ülke notu ve Yunanistan'da bir ilerleme olmayacağı gerçeğinin farkına varması ile beraber hisselerin daha da düşeceğini belirtti. Bahrke, "Odak noktası mali politikalardan parasal politikalara değişerek, dikkatleri tekrar Euro Bölgesi'nde yoğunlaştırıyor" dedi.

United Parcel Service Inc. ve Apple Inc. gibi 41 tane S&P 500 şirketi bugün sonuç açıklayacaklar. Bloomberg tarafından toplanan veriye göre 125 S&P 500 firmasının yüzde 73'ünün şu ana kadar kazançları, analistlerin beklediğinin üstünde geldi. Satışlar ortalama yüzde 3 yükselirken, kârlar yüzde 0.1 yükseldi.