Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan hisse senetleri, United Parcel Service Inc.'ten Whirlpool Corp.'a bir çok şirketten hayal kırıcı veri gelmesiyle düşerek Standard & Poor's 500 Endeksini 3. gün aşağı gönderdi.

En büyük posta şirketi ve ekonomik bir dev olan UPS, uluslararası posta satışındaki düşüşün, şirketin çeyrek dönemlik kârını beklenenin altına çekmesiyle yıllık görünümünü düşürmesinden sonra yüzde 2.5 değer kaybetti. Beyaz eşya üreticisi Whirlpool Corp. kazançlarının tahminlerin altında kaldığını açıklamasının ardından yüzde 7.3 kayıp yaşadı. Eğitim hizmetleri sağlayıcısı DeVry Inc., kayıtların düştüğü bu dönemde 570 işçi çıkaracağını söylemesinin ardından yüzde 28 kayba uğradı.

S&P 500 New York saatiyle 09:55'te yüzde 0.3 düşerek 1,346.21 puana geriledi. Endeksin geçtiğimiz iki gün boyunca düşüş oranı yüzde 1.9 oldu. Dow Jones endüstriyel Endeksi 57.37 puan, veya yüzde 0.5 gerileyerek 12,664.09 oldu.

Yatırımcıların ikinci çeyrek şirket verilerine bakmasıyla hisseler düştü. Bloomberg'in topladığı veriye göre, S&P 500'de şu ana kadar verilerini açıklayan 146 şirketten gelen sonuçlara göre satışlar ikinci çeyrekte ortalama yüzde 2.9 arttı. Şirketlerin yalnızca yüzde 40'ı satışlarda analistlerin tahminlerinin üstüne çıkarken, yüzde 73'ü kâr beklentilerinin üstüne çıktı.

Bugünün erken saatlerinde Moody's, Avrupa'da yaşanan borç krizindeki "yükselen belirsizlik"ten dolayı Almanya, Hollanda ve Lüksemburg'un Aaa olan kredi notu görünümünü negatife çevirdi. Yunanistan'ın uluslararası kreditörleri, Yunan Başbakanı Antonis Samaras'ın, ülkenin Euro Bölgesi'ne üyeliğini belirleyebilecek ilave bütçe kesintilerine gitmesiyle Yunanistan'ın kurtarma paketi şartlarından ne kadar uzaklaştığını görebilmek için Atina'ya dönüyorlar.

 

İlgili makale için tıklayınız...