Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Sektörel bir rapora göre dünyanın en büyük tüketici olan ABD ham petrol stokları dört haftada ilk kez artış yaşarken petrolün varili New York'ta üç gündğür 90 doların altında işlem görüyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü'nün raporunda ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 1.35 milyon artış gösterdiğini açıklamasının ardından petrol vadelileri yüzde 0.7 kadar düşüş gösterdi. API verisinin öncesinde Bloomberg News anketine göre Enerji Bakanlığı'nın petrol arzının 1 milyon varil azaldığını açıklayacağı tahmin ediliyor. Dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi Çin'in endüstiryel hareketlilikteki yavaşlamanın dengeleyici olabileceğini açıklamasının ardından fiyatlar düşüşünü toparladı.

NYMEX elektronik işlemlerdeki eylül teslimli ham petrolün varili 65 sent kadar düşüşle 87.85 dolardan işlem gördü ve Singapur'da yerel saatle 13.11'de 88.16 dolar oldu. Petrolün kontratı dün yüzde 0.4 kadar artışla 20 temmuz tarihinden beri en yüksek seviye olan 88.50 dolara çıktı. Petrol fiyatları bu yıl yüzde 11 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki eylül teslimli brent petrolün varili 38 sent düşüşle 103.04 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 14.92 dolardan 14.88 dolara geriledi.