Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borç krizine karşı birlikte mücadele edeceklerini söyleyen İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, İspanya'nın borçlanma maliyetlerinin, ülke ekonomisinin gücünü yansıtmadığını söyledi.

Berlin'deki görüşmelerinin ardından İspanya'nın bütçe açığı azaltma çabalarını da öven ortak açıklama yayınlayan Schaeuble ve De Guindos, mevcut faiz oranlarının, İspanyol ekonomisinin temelleriyle uygun düşmediğini belirtti.

İki lider, İspanya'nın banka kurtarması ve Avrupalı liderlerin Haziran sonunda kararlaştırdığı banka birliğinin uygulanmasının gerektiğini kaydetti.

İspanya'nın 10 yıllık tahvillerinin getirisi dün yüzde 7.64 ile Euro dönemi rekoru kırdı ve politika yapıcıların, İspanya için bir kurtarma hazırlığında olunmadığına yönelik açıklamalara neden oldu. Bankalarını yeniden sermayelendirmek için 100 milyar euroluk kurtarma kredisi almasının ardından İspanyol hükümeti piyasalara girişini sürdürmekte zorlanıyor.

Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, İspanya'nın kurtarılması için bir hazırlık içerisinde olmadıklarını, ancak Euro Bölgesi yetkililerinin hızlı hareket etmeye hazır olmalarının gerektiğini söyledi.

 

İlgili makale için tıklayınız...