Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, merkez bankalarının ekonomik toparlanmayı desteklemek amacıyla daha fazla önlem alacağı söylentilerinin, Birleşik Krallık imalat sanayiinde gerçekleşen en büyük daralmaya baskın gelmesiyle son 5 günde 4. kez yükseldi.

Next Plc., ilk yarı satışlarının tahminlerin üstünde çıkmasının ardından kar beklentilerini arttırmasıyla yüzde 6.7 yükseldi. Arkema SA ise ikinci çeyrek kazançlarının beklenenden daha çok gerçekleşmesiyle yüzde 6.6 tırmandı. Mediaset SpA, düşük reklam satışlaryla kârının yüzde 65 azalmasından sonra yüzde 11 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 16:30'da yüzde 0.5 yükselerek 262.59 puana çıktı. Endeks, Alman Şansölye Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'ye euroyu muhafaza etme arayışlarında destek vermesi sonucu, bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 4 Haziran'ın yüzde 12 üzerine çıktı.

Saxo Bank A/S hisse stratejisti Peter Garnry, "Piyasalar açıkça daha fazla merkez bankası müdahalesi umuduyla ilerliyor" dedi. Garnry ayrıca herkesin Draghi'den bir başka ikincil piyasa alımı yaparak İspanya ve İtalya tahvil faizlerini düşürmesini beklediğini belirtti.

Bugün açık olan 17 Batı Avrupa piyasalarından 8'inde gösterge endeksleri artış gösterdi. Birleşik Krallık FTSE 100'ü yüzde 1.3 prim yaparken, Alman DAX yüzde 0.2 geriledi. İsviçre piyasaları bugünü tatil dolayısıyla kapalı geçirdi.

Bloomberg tarafından toplanan verilere göre, Stoxx 600'de listelenen şirket hisselerinin işlem görme oranı 30 günlük ortalamanın yüzde 25 altındaydı.