Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın ekonomiye daha fazla destek "sinyalinin", parasal genişlemeye yönelik daha net sinyaller bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması satışlara neden oldu; New York Borsası günü ekside tamamladı.

Amerikan hisselerinin en büyük piyasa yapıcılarından biri olan Knight Capital Corp., işlemlerinde teknolojik sıkıntı yaşaması üzerine yüzde 33 değer kaybetti. Dünyanın en büyük ikinci ödeme ağı MasterCard Inc., satışların beklentinin altında kalmasıyla yüzde 2.2 düşüş kaydetti. ABD'nin en büyük kablo şirketi Comcast Corp. ve ABD'nin en büyük halka açık konut ve otomobil sigortacısı Allstate Corp., tahminlerin üzerinde kazanç açıklaması sonrasında yüzde 3'ten fazla primlendi. Amerikan borsalarında değer kazanan her 5 hisseye karşılık 14 hisse değer kaybetti.

Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,375.32 puana gerilerken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.3 düşüşle 12,976.13 puana indi. Russell 2000 Küçük Ölçekli Şirket Endeksi yüzde 2 düştü ve 771.11 puan oldu. ABD'de işlem gören hisselerin hacmi 7.4 milyar ile 3 aylık ortalamanın yüzde 10 üzerinde seyretti.

Fed'in özetle geçiştirdiğini belirten Commonfund'ın yatırım genel müdürü Michael Strauss, "Yeni bir şey söylenmedi. Fed ekonominin biraz zayıf olduğunun farkında, ancak yapabileceği çok fazla şey de yok" dedi.

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ekonomik büyümedeki yavaşlamaya rağmen yeni bir hamleden kaçınması, hisselere 3. gününde de değer kaybettirdi.