Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'da üç partili koalisyon hükümeti liderlerinin, gelecek iki yıl için yapılacak 11,5 milyar euroluk harcama kesintisinin kaynaklarını belirlemek üzere dün akşam düzenledikleri kritik toplantıda bir anlaşmaya vardıkları bildirildi.

Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras, Troyka heyetiyle önlem paketi için müzakerelerin başlayacağını duyurdu.

Toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan Sturnaras, ''Başbakan Antonis Samaras'ın Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması ve daha fazla müzakere imkanı doğması için kamu harcamalarında 11,5 milyar avro kesintiye gidilmesi önerisi kabul edildi'' dedi.

Troyka heyeti ile bugün görüşeceğini ve temel hedefin önlem paketinin toplum üzerindeki etkisini en aza indirmek olduğunu belirten Sturnaras, paketin Ağustos ayı içinde açıklanacağını vurguladı.

Alınan kararın olumlu sonuçlarına dikkati çeken Başbakan Antonis Samaras da ''Bu karar uluslararası saygınlık sağlıyor. Başbakan olarak önerim için sorumluluk taşıyorum. Eğer bu kararı almasaydık yalnız kalacaktık'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, koalisyon ortaklarından PASOK lideri Evangelos Venizelos, alınan karara karşı olduğunu fakat ülkenin Avro Bölgesi'nden çıkması riskini ortadan kaldırmak için Başbakan Samaras'ın önerisini kabul etmeye mecbur olduğunu belirtti.

Bir diğer koalisyon ortağı olan Demokratik Sol Partisi lideri Fotis Kuvelis de mümkün olduğunca toplumun az etkilenmesi için çaba sarf edileceğini ifade etti.