TFF, yeni ''Yayın Talimatı''nı kabul etti
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yeni ''Yayın Talimatı''nı kabul etti
TFF'den alınan bilgiye göre, yürürlüğe giren yeni talimatın ismi TFF Statüsü'ne uygun olarak ''Yayın Talimatı'' olarak değiştirilirken, açıklığın sağlanması için bazı madde ve fıkra sıralamalarında yeniden düzenlenme yapılarak, bir kısım hükümlerde talimat dili açısından revizyona gidildi.
Yürürlüğe giren Yayın Talimatı'nın 15. maddesi ile müsabakalarda yayın hakkı sahibi olmayan yayın kuruluşları ve medya mensuplarına müsabaka sonrasında, soyunma odaları ile takımların kendilerine ayrılmış stadyum çıkış bölgesi arasında ev sahibi kulüp tarafından oluşturulan ve TFF tarafından onaylanan karma alanda görev yapabilme ve takımların teknik adam ve futbolcularıyla röportaj yapabilme izni verildi. Sportif Ekipman Talimatı'ndan çıkartılan sanal reklam uygulamasına ilişkin düzenleme de bu talimata eklendi.
Flaş röportajların müsabaka bitiminden itibaren 30 dakika içerisinde tamamlanma zorunluluğu da talimata eklendi. Basın toplantısının, müsabakanın bitiminden itibaren en erken 20, en geç 30 dakika içerisinde, öncelikle misafir takımın katılımıyla başlayacağı ve süresinin her bir takım için en fazla 20 dakika olacağı hüküm altına alındı. Teknik direktörlerin flaş röportaj ve basın toplantılarına katılımı zorunlu hale getirilirken, ancak teknik direktörün cezalı olması halinde yerine antrenörün katılımının sağlanacağı hükme bağlandı.
Bu arada, en üst iki profesyonel ligde canlı yayın yapılan müsabakalarda yayının sağlıklı yürütülebilmesi için yayın toplantısı yapılacak. Uygulamada görülen hataların önüne geçmek için, kulüplerin deplasman müsabakaları da dahil olmak üzere takımın oynadığı her müsabakada bir medya sorumlusunu hazır bulundurmak zorunda oldukları talimata eklendi. Medya kuruluşları ve basın mensuplarının, bu talimat ve TFF'nin yayınların düzenlenmesine ilişkin sair mevzuatına aykırı hareket hallerinde, medya mensupları ve medya kuruluşları için ayrı düzenlemeler getirildi. Bu noktada, medya kuruluşlarına ilk ihlalde doğrudan akredite etmeme yerine ihtar edilmeleri öngörüldü.