Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de işsizlik maaşı başvurularının geçtiğimiz hafta beklenmedik şekilde düşüş kaydetmesinin, Avrupa'nın kötüleyen ekonomisine ilişkin endişeleri gevşetmesiyle New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi Mart'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti.

S&P 500 Endeksi'nde yer alan konut inşaatçıları endeksi, JP Morgan Chase&Co.'nun sektörde talep artışı öngörmesi ve verilerin tek aileli konut fiyatlarının ikinci çeyrekte arttığına işaret etmesinin ardından yüzde 2.3 yükseldi.

E*Trade Financial Corp., şirketin CEO'su Steven J. Freiberg'in kovulmasının ardından yüzde 6.9 değerlendi. Monster Beverage Corp., kâr ve satışların beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 9.7 düştü. Amerikan borsalarında değer kaybeden her 4 hisseye karşılık yaklaşık 5 hisse değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'in altında artışla 1,402.80 puana yükseldi. Endeks 5 günde yüzde 2.8 oranında ralli yaptı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 kazançla 13,165.19 puana çıktı. Amerikan hisselerindeki işlem hacmi 5.5 milyar hisse ile 3 aylık  ortalamanın yüzde 18 altında seyretti.

Piyasanın olumlu haberleri fiyatladığını belirten Legg Mason Inc.'in para yöneticilerinden Wayne Lin, istihdam tarafında güzel sürprizler olduğunu ve konut sektörünün de toparlanma sinyalleri verdiğini söyledi. Ancak Lin, Avrupa'daki risklerin sürdüğünü de hatırlattı.